Logo Dans og Toner

   

  Home    Om oss     Forestillinger   Avisomtaler   Uttalelser   Spilleoversikt   

                   

Dikt i Piano
-  av og med Liv Bjørgum og Peter Lodwick


Liv Bjørgum og Peter Lodwick. Foto: Susanne B Torgeren  Liv Bjørgum og Peter Lodwick, Foto: Marit Krogeide

I “Dikt i piano” oppleves møtet mellom en dikter og en komponist. Ord og toner smelter sammen og skaper vakre, spennende, triste og morsomme øyeblikk. Diktene handler om oss alle og musikken både underbygger ordene og står for seg selv. ”Dikt i piano” fremføres på en upretensiøs måte av kunstnerne.


En dag for noen år siden leste Liv Bjørgum noen dikt hun hadde skrevet, for komponisten og musikeren Peter Lodwick. Peter løp til pianoet og begynte å spille. Les om igjen det andre diktet, sa han. Slik begynte Dikt i Piano. Etter hvert utviklet det seg til en forestilling. Fremføringen veksler mellom dialog, historier fortalt og kommentert, diktfremføring, dialog med publikum, sang, dikt og musikk, bare musikk, bare dikt. Det er en slags kabaret med
mange forskjellige innslag. Fremført 8 ganger i Oslo, Akershus og Buskerud 2009 – 2011. Støttet av Fond for Utøvende kunstnere. Samarbeidsproduksjon mellom Dans & Toner og Liv Bjørgum.

 

”Forestillingen ”Dikt i piano” ble en fin opplevelse for de som fant veien til biblioteket denne kvelden.
Jeg vil med glede anbefale denne forestillingen!”
Lasse Christensen, Fagansvarlig Bærum Bibliotek
 

“En herlig stund med innholdsrike, varme, muntre og såre dikt.
Sammen med musikken ble det en uforglemmelig kveld!”
Bitten Arnø

“Tusen takk for en fin stund med lykke og tenksomhet på Bekkestua bibliotek.
Jeg unner mange å se den fine forestillingen”.
Kirsti Camerer

"En flott forestilling!
Solveig Leinan-Hermo
 

 

Liv Bjørgum, danser og koreograf, også utdannet filolog fra Universitetet i Bergen. Liv har allsidig bakgrunn, som danser ved Den Nationale Scene i Bergen fra hun var 10 år gammel, som lærer ved Bergen Katedralskole i forskjellige fag, blant annet Musikk og bevegelse og sosialantropologi og som danser, koreograf og kunstnerisk leder for Fri Ballett i Bergen og Dansekompaniet Kantarellen i Oslo. Hun har også reist rundt i landet med forestillinger for Rikskonsertene i 15 år, og koreografert og danset i pauseprogram og underholdningsprogram for NRK, fjernsynet. Liv har også hatt en rekke tillitsverv, blant annet var hun forbundsleder for Norske Dansekunstnere i 12 år, fra 1989 til 2001, og i 5år visepresident i FIA, en verdensomspennende organisasjon for skuespillere, dansere og sangere. Hun har også sittet i styret i Norwaco, Fond for utøvende kunstnere, Statens Balletthøgskole og Dansearena nord og i Bedriftsforsamlingen i Den norske Opera. Som skribent begynte hun sin karriere i skoleavisen på gymnaset, og hun begynte å skrive dikt da hun ikke lenger kunne danse profesjonelt. Hun har også skrevet en musikal, Drømmen om Lyset, i samarbeid med Peter Lodwick, og skriver nå skuespill i tillegg til diktene.

Se utdrag på Youtube

Foto venstre: Susanne Bjørgum, høyre: Marit Krogeide

Sceneweb