Logo Dans og Toner      Home      Spilleplan       Kurs      Forestillinger      Anmeldelser      Spilleoversikt

Dans og Toner 
"Det er et under å få så begavede kunstnere på besøk i skolen"

Harstad Tidene


Marit Krogeide og Christer Tornell. Foro Peter Lodwick Peter Lodwick. Foto Marit Krogeide

Marit Krogeide og Christer Tornell fant en barr
under turné med "Dans for Deg" i Hordaland

Peter Lodwick på vei til nye spillesteder i Sogn og Fjordane med "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst"

Marit Krogeide. Foto: Peter Lodwick Christer Tornell, Marit Krogeide og Peter Lodwick

Marit Krogeide på turné med
"Du og Jeg og Vi To" i Nordland

Christer Tornell, Marit Krogeide og  Peter Lodwick på turné med
"Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst"
i Nordland

Dans og Toner drives av musiker og komponist Peter Lodwick og dansekunstner Marit Krogeide. Bakgrunnen for gruppen er ønske om å formidle utradisjonelle kunstopplevelser til nye publikumsgrupper.

Vi har valgt å legge hovedvekten av arbeidet på formidling for barn og ungdom. Skolen er en logisk møteplass, fordi vi der treffer alle, uavhengig av interesse og forutsetninger. For mange blir de opplevelser skolen gir, eneste kilde til kunstneriske inntrykk og impulser. Den levende kunstopplevelsen blir stadig mer verdifull i den samfunnsutviklingen vi alle er del av. Fantasi, skaperkraft og nytenkning er ting vi alle trenger å utvikle - barn og ungdom kanskje i særdeleshet. Vi mener dette kan stimuleres gjennom levende kunstopplevelser.

Vi har produsert 12 forestillinger, barneforestillingene "Mr B", "Mozart!", "Du og jeg og Vi To", "Du og jeg og alle sammen", ungdomsforestillingene: "Impulser", "Visjoner", "Dans for Deg", "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst", "Twisted" og voksenforestillingene: "Dikt i Piano" og "PS".

Vi blander bevisst stilarter innen både dans og musikk, vi bruker filmkunst, billedkunst, tekst, sang, dialog og humor.  Våre forestillinger er fremført på turné over hele Norge flere tusen ganger for mange hundre tusen mennesker. Vi har samarbeidet med Rikskonsertene, Riksteateret, Folkeakademier, Forsvaret, DKS m.fl.

Vi har fått svært gode anmeldelser og tilbakemeldinger fra presse, publikum og arrangører, se Anmeldelser.  Vi har også kurstilbud som kan kombineres med forestillinger. Ta kontakt med oss for et tilbud. Se mer under Forestillinger.

Produksjonsselskap: Dans & Toner kan produsere forestillinger på bestilling over ønskede tema. Vi har et stort nettverk av kunstnere, både skapende og utøvende, og den nødvendige kunnskap og erfaring for produksjon.

Vi tilbyr kurs i Pilates,  Kurs i rytmikk, Lodwickteknikken og kreativ dans, Kreativitetstimen og Klassisk ballett videregående nivå

Peter Lodwick med publikum Foto: Frede Y. Eriksen, Glomdalen Fra "Mozart". Foto: Jan-Ivar Fjeld, Moss avis

Peter med publikum etter "Du og Jeg og Vi to",
Foto: Frede Y Eriksen, Glomdalen

Publikum under "Mozart". Foto: Jan-Ivar Fjeld, Moss avis