Logo Dans og Toner   Home   Aktuelt    Kurs    Forestillinger  Avisomtaler  Uttalelser   Spilleoversikt


 Dans og Toner 

"Det er et under å få så begavede kunstnere på besøk i skolen"

Harstad Tidene


I 1988 startet musiker og komponist Peter Lodwick og dansekunstner Marit Krogeide Stage Productions, som i 1996 skiftet navn til Dans & Toner. Grunntanken om kunstformidling for alle er en videreføring av arbeide med gruppen Brobyggere, som Peter utviklet på 70-tallet.

Peter Lodwick med publikum Foto: Frede Y. Eriksen, GlomdalenPeter med publikum etter Du og Jeg og Vi to,
Foto: Frede Y Eriksen, Glomdalen

For å nå nye publikumsgrupper, valgte vi å legge hovedvekten av arbeidet på formidling for barn og ungdom. Skolen ble en logisk møteplass, fordi vi der traff alle, uavhengig av interesse og forutsetninger. For mange blir de opplevelser skolen gir, eneste kilde til kunstneriske inntrykk og impulser. Den levende kunstopplevelsen blir stadig mer verdifull i den samfunnsutviklingen vi alle er del av. Fantasi, skaperkraft og nytenkning er ting vi alle trenger å utvikle - barn og ungdom kanskje i særdeleshet og vi mener levende kunst opplevelser kan stimulere dette.

Vi har skapt og turnért med 15 produksjoner, barneforestillingene "How about that Mr B?", "Mozart!", "Du og jeg og Vi To", "Du og jeg og alle sammen", "Twisted", ungdomsforestillingene "A Circle within a Spiral", "Impulser", "Visjoner", "Dans for Deg", "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst",  voksenforestillingene "Dans for en Klovn", To er Nok, Showtime, "Dikt i Piano" og "PS" Presseanmeldelser  og tilbakemeldinger fra publikum og arrangører har vært svært gode.

Fra "Mozart". Foto: Jan-Ivar Fjeld, Moss avis

Publikum under Mozart!
Foto: Jan-Ivar Fjeld, Moss avis

Vi blandet bevisst stilarter innen både dans og musikk, vi brukte filmkunst, billedkunst, tekst, sang, dialog og humor.  Våre forestillinger er fremført på turné over hele Norge flere tusen ganger for mange hundre tusen mennesker, se Spilleoversikt. Vi har samarbeidet med Rikskonsertene, Riksteateret, Folkeakademier, Forsvaret, DKS m.fl. Alle våre produksjoner har mottatt støtte fra ulike kulturorganisasjoner.

Vi har kurstilbud i Pilates, Lodwickteknikken (rytmikk og improvisasjon), Kreativitetstimen og Klassisk ballett. Ta kontakt med oss for et tilbud.Peter Lodwick, Foto: Marit Krogeide

 

Marit Krogeide og Christer Tornell. Foto Peter Lodwick

 

Peter Lodwick på vei til nye spillesteder  med Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst i Sogn og Fjordane

 

Marit Krogeide og Christer Tornell fant en barr
under turné med
Dans for Deg i Hordaland

Marit Krogeide, Foto: Peter Lodwick

 

Christer Tornell, Marit Krogeide, Peter Lodwick

Marit Krogeide på turné med
Du og Jeg og Vi To i Nordland

Christer Tornell, Marit Krogeide og 
Peter Lodwick
på turné i Nordland med
Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst