Home    Om oss    Forestillinger    Anmeldelser    Spilleoversikt                        

PS - all there ever will be, is now

 - et møte mellom dansekunstner Silje Michaela Kvalheim og
musiker Peter Lodwick

Silje Michaela Kvalheim og Peter Lodwick. Foto: Marit KrogeideSilje Michaela Kvalheim og Peter Lodwick. Foto: Marit Krogeide

Se filmutdrag på YouTube

 

Hvis du er våken, vil du se hvordan hvert øyeblikk er en ny begynnelse. "PS, all there ever will be, is now" er en historie om livet og hvordan vi fyller hver dag. Alle mulighetene som åpner seg for oss, og hvilke muligheter vi velger å hoppe på som tar oss med inn i en ny reise. Publikum møter Silje og Peter, danseren og pianisten som skal lære hverandres språk å kjenne. Se hverandre, bli med, men allikevel gå egne veier. Det er en dagsaktuell historie som påpeker viktigheten av forståelse, empati og likheter fremfor forskjeller. Kunstnerne tar sikte på å vekke nysgjerrighet og refleksjon hos publikum ved å by på seg selv, vise følelser og vise muligheter.

"PS - all there ever will be, is now" passer for ungdom og voksne. Publikum aktiveres i forestillingen gjennom å bidra med toner, som både musiker og danser improviserer rundt. Ungdom kan integreres direkte i forestillingen, dersom det er rom for prøver i forkant. Varighet ca. 30 minutter. Piano/El piano og god gulvplass nødvendig.

"What a wonderful and different concept! The meeting between these two artists was captivating!"
Helen Lewis
 


Silje Michaela Kvalheim, dansekunstner er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo samt The Alvin Ailey School i New York. Silje har etter endt utdanning jobbet frilans med egne prosjekter og samarbeidsprosjekter med andre kunstnere. Hun har hatt oppdrag for festivaler, utstillinger, og den kulturelle spaserstokken. Silje jobber mye med improvisasjon og studerer taichi/qigong som hun bruker i dansen. Hun er opptatt av å skape positive ringvirkninger med kunsten.

 

Peter Lodwick, komponist, musiker og kunstnerisk leder for Dans & Toner er utdannet ved Royal Academy of Music i London og drev utbredt konsertvirksomhet i Europa og USA før han kom til Norge. Han har komponert musikk til en rekke balletter og teaterstykker. Hans verk har blitt fremført på flere Europeiske Festivaler. Peter er kunstnerisk leder, komponist og musiker for turnegruppen Dans & Toner som formidler musikk- og danseforestillinger over hele landet. Han har samarbeidet med en rekke norske samtidskoreografer og dansere. Flere CD utgivelser.

 

Takk til Malin Håvarstein Nilsen (Håvarstein Couture) for lån av kostyme til Silje Michaela Kvalheim

 

Silje Michaela Kvalheim og Peter Lodwick. Foto: Marit KrogeideSilje Michaela Kvalheim og Peter Lodwick. Foto: Marit KrogeideSilje Michaela Kvalheim og Peter Lodwick. Foto: Marit Krogeide

 
 Målgruppe: passer for alle fra 13 år og oppover. For DKS: U trinn og Vdg. Varighet: 25 minutter med mulighet for påfølgende workshop i kreativ dans. Premiere: 17/12.2011. Foto: Marit Krogeide. Støttet av Fond for Utøvende Kunstnere.