Logo Dans og Toner     Home    Om oss   Forestillinger   Avisomtaler   Uttalelser    Spilleoversikt 


Munch - en reise i dans, musikk
& billedkunst

 

Marit Krogeide, Christer Tornell i "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst". Foto: Peter Lodwick 

Komposisjon og musiker: Peter Lodwick  
Koreografi og dans:  Marit Krogeide, Christer Tornell
 Stemme: Geir Atle Johnsen

Gjestedanser: Philip Olsen høst 2007, vår 2008, vår 2009

Marit Krogeide, Christer Tornell i "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst". Foto: Peter LodwickMarit Krogeide, Christer Tornell i "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst". Foto: Peter Lodwick 

Avisomtaler      Uttalelser    Filmutdrag på YouTube           

I forestillingen "Munch - en reise i dans, toner & billedkunst" møtes tre kunstarter; dans, musikk og billedkunst. To koreografer og en komponist har latt seg inspirere av Edvard Munchs verk: "Solen", "Melankoli", "Løsrivelse", "Ung kvinne på stranden", "Stjernenatt" og "Galopperende Hest". Slik blander vi tre kunstuttrykk og skaper noe nytt. Formspråket i dans og musikk spenner fra neoklassisk til moderne. Foruten selve opplevelsen der og da, vil vi inspirere publikum til å virkelig se bildene og stimulere egen fantasi; øyeblikket på bildet er mer enn et øyeblikk - hva er forhistorien - hvem er menneskene på bildet - hva tenker de - hva skjer videre..?

Selv om det er over 100 år siden Edvard Munch skapte disse verkene, er de like aktuelle i dag, det handler rett og slett om følelser. Munch sa selv: "Nå skal det ikke lenger males interiører og folk som leser og kvinner som strikker - det skal være levende mennesker som puster og føler og lider og elsker!"    Bildene blir avduket i løpet av forestillingen og scenerommet omskapes til et galleri, tilgjengelig for publikum etter forestilling. En naturlig videreføring av forestillingen for skolen vil være en debatt/fordypning i Edvard Munch og hans arbeide.  

 


Marit Krogeide i "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst". Foto: Peter Lodwick Christer Tornell i Munch - en reise. Foto: Peter LodwickMarit Krogeide, Christer Tornell, Peter Lodwick i "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst". Fotocollage: Peter Lodwick

" Så enkelt, og likevel så spennende og fascinerende. Dette var en strålende forestilling
som må oppleves langt utenfor Norges grenser!"

Kragerøavisa

""Utradisjonell kunstopplevelse fra Dans & Toner. Komponisten, koreografene, musikeren og danserne
har laget en forestilling der man kan se linjer og tenke seg sammenhengende historier i bildene, og
der det samtidig gis rom for at fantasien kan leve videre. Dette var lekkert!"

Telemarksavisa

Forestillingen ble nominert til beste forestilling Gullsekken DKS i 2010. Den er fremført  411 ganger, sett av over 43.000 begeistrede elever i Telemark, Aust-Agder, Vestfold, Nordland, Sogn og Fjordane, Hordaland, Møre og Romsdal, Bodø, Oslo og Nord-Trøndelag siden nypremieren i 2007. Med i Norsk Scenekunstbruk. Målgruppe:5. - 7. klasse, 8 - 10 klasse, videregående skole, voksne Varighet: 40 minutter, Fremføring: Kulturhus, Gymsal.

Forestillingen ble videreutviklet etter produksjonen "Munch - en reise i ord, toner og bevegelse" som hadde premiére i 1994. Koreografi: Lise Ferner,  Toni Herlofson, Antonio Ferraz, Marit Krogeide. Gjestedanser Antonio Ferraz. Fremført i egen regi på turne i  Oppland, Oslo, Østfold, Akershus, Buskerud, Vestfold og Hedmark i perioden 1994 - 1996. 37 fremføringer for 7430 ungdom.

 


Sceneweb