Logo Dans og Toner        Home     Om oss    Forestillinger     Anmeldelser     Spilleoversikt   

 
 

Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst
 

 
Marit Krogeide, Christer Tornell i "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst". Foto: Peter Lodwick Marit Krogeide, Christer Tornell i "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst". Foto: Peter Lodwick Marit Krogeide, Christer Tornell i "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst". Foto: Peter Lodwick  

Komposisjon og musiker: Peter Lodwick  
Koreografi og dans:  Marit Krogeide, Christer Tornell
 Skuespiller på bånd: Geir Atle Johnsen

Filmutdrag på YouTube

 
grimstad adressetidende,  klikk for lesbart bildeOmtale KrageroFirda Tidene, klikk for lesbart bilde  

Uttalelser Presse/Skoler
 

 

I forestillingen "Munch - en reise i dans, toner & billedkunst" møtes tre kunstarter; dans, musikk og billedkunst. To koreografer og en komponist har latt seg inspirere av Edvard Munchs verk: "Solen", "Melankoli", "Løsrivelse", "Ung kvinne på stranden", "Stjernenatt" og "Galopperende Hest". Slik blander vi tre kunstuttrykk og skaper noe nytt. Formspråket i dans og musikk spenner fra neoklassisk til moderne.
Foruten selve opplevelsen der og da, vil vi inspirere publikum til å virkelig se bildene og stimulere egen fantasi; øyeblikket på bildet er mer enn et øyeblikk - hva er forhistorien - hvem er menneskene på bildet - hva tenker de - hva skjer videre..?

Selv om det er rundt 100 år siden Edvard Munch skapte disse verkene, er de like aktuelle i dag, det handler rett og slett om følelser. Munch sa selv: "Nå skal det ikke lenger males interiører og folk som leser og kvinner som strikker - det skal være levende mennesker som puster og føler og lider og elsker!"    Bildene blir avduket i løpet av forestillingen og scenerommet omskapes til et galleri, tilgjengelig for publikum etter forestilling. En naturlig videreføring av forestillingen for skolen vil være en debatt/fordypning i Edvard Munch og hans arbeide.  

 


Marit Krogeide i "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst". Foto: Peter Lodwick Christer Tornell i Munch - en reise. Foto: Peter LodwickMarit Krogeide, Phillip Olsen i "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst".
		Foto: Peter Lodwick

" Så enkelt, og likevel så spennende og fascinerende. Dette var en strålende forestilling som må oppleves langt utenfor Norges grenser!"
Kragerøavisa

"Det er heftig, det er høyt og lavt, det er elegant og det er meget profesjonelt! Trampeklapp ble dem til del. "
Varden

"Utradisjonell kunstopplevelse fra Dans & Toner. Komponisten, koreografene, musikeren og danserne har laget en forestilling der man kan se linjer og tenke seg sammenhengende historier i bildene, og der det samtidig gis rom for at fantasien kan leve videre. Dette var lekkert!"
Telemarksavisa

 


Forestillingen er hittil fremført  440 ganger, sett av nærmere 50.000 begeistrede elever i Telemark, Aust-Agder, Vestfold, Nordland, Sogn og Fjordane, Hordaland, Møre og Romsdal, Bodø, Oslo og Nord-Trøndelag siden nypremieren i 2007. Med i Norsk Scenekunstbruk. Målgruppe:5. - 7. klasse, 8 - 10 klasse, videregående skole, voksne Varighet: 40 minutter, Fremføring: Kulturhus, Gymsal.